Συνταγές

Έχουμε στη διάθεσή σας τα καλύτερα ντόπια κρέατα και είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας προτείνουμε το σωστό κομμάτι κρέατος για το κάθε φαγητό.




Γιαουρτλού

Συστατικά:

• 8 μεγάλα μακρόστενα μπιφτέκια ή κεμπάπ ή 8 μεγάλα σουβλάκια
• 1 κουτί σάλτσα ντομάτα
• μυρωδικά της επιλογής μας όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα (ό,τι από αυτά θέλουμε)
• 1 μικρό κρεμμύδι
• 1 κ.γ. πάπρικα
• καυτερό πιπέρι όσο θέλουμε
• αλάτι
• λίγο λάδι
• 1/2 κιλό γιαούρτι
• 4-8 πίτες για σουβλάκια
• πάπρικα, αλάτι, λάδι

 Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα.
2. Αλοίφουμε τις πίτες με λίγο λάδι, αλάτι και πάπρικα. Τις βάζουμε στο τηγάνι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα, από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά, ίσα να μαλακώσουν. Δεν τις αφήνουμε πολύ για να μη γίνουν σκληρές και τραγανές. Μπορούμε να τις κάνουμε και στο γκριλ.
 3. Βάζουμε σε ένα πιάτο την πίτα, από πάνω 1-2 σουβλάκια (ή μπιφτέκια), γιαούρτι και τέλος τη σάλτσα (στις επιθυμητές ποσότητες)

Λίγα μυστικά ακόμα:

Μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο μας μερικές ροδέλες ψητής ντομάτας καθώς και ροδέλες ψητού κρεμμυδιού που ταιριάζουν απόλυτα.



Mεθυσμένο μοσχαράκι με κόκκινο κρασί

Περιγραφή:

Μία πραγματικά πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας!

Συστατικά:

• 1 κιλο μοσχαράκι νουά κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
• 1/2 ποτήρι χυμό τομάτας
• 5 άσπρα φρέσκα μανιτάρια
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα
• 1 κύβο
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ
• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας μαζί με το σκόρδο.
2. Όταν ροδίσει καλά ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό τομάτας, την πιπεριά, το βαλσάμικο και τον κύβο.
3. Προσθέτουμε λίγο νερό να σκεπαστεί ίσα ίσα το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
4. Όταν βράσει το κρέας προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
5. Αραιώνουμε σε λίγο κρύο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρρουμε απο τη φωτιά.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Μπορούμε εξ αρχής να αλευρώσουμε τα φιλέτα και να τα τσιγαρίσουμε χωρίς να χρειαστεί να προσθέσουμε κορν φλάουρ.